Glemsom, men med nye udfordringer

Takket være at jeg helt havde glemt at afslutte min automatiske fornyelse på min blog, så hænger jeg på den endnu et år – hvilket betyder at jeg lige så godt kan fortsætte at benytte den lidt endnu 😀 Den bliver nu med lidt mere fokus på træning, end tidligere. I starten af året legede jeg så småt med tanken om at fejre at jeg bliver 40 år i år, med at stille op til Bodyfitness Masters ved Danish Open i september. Men grundet usikkerheden omkring hvorvidt det nu bliver til noget, så tror jeg bare at jeg venter til næste år. Jeg gider ikke køre det sidste stykke af en konkurrencediæt uden at vide om det bliver til noget. Men jeg nåede alligevel at starte en diæt og har nu holdt den ganske præcis 16 uger, hvilket har resulteret i et vægttab på 5,5 kg og en vægt på cirka 66 kg. Det har været en meget behagelig diæt, hvor jeg i starten kun trænede 3 gange om ugen og jeg har hele tiden fået mellem 2000 kcal og 2300 kcal om dagen. Derudover har både fredag og lørdag været “frie dage” hele vejen, forstået på den måde at jeg spiste hvad jeg havde lyst til de dage, uden at tælle noget som helst. Formentlig takket være det forholdsvis høje niveau af mad i hverdagene, resulterede de “frie tøjler” aldrig i at jeg gik amok i noget som helst og det har måske sikret et mere stabilt vægttab end jeg prøvet før, uden nogle egentlige sving eller plateauer. Men nu vil jeg finde tilbage til vedligehold, da jeg synes det er godt at stoppe imens legen stadigvæk er god, især hvis jeg nu skal på det næste år 🙂

Da alle gym lige for tiden er lukkede, så har jeg været nødt til at lægge træningen en del om og det har faktisk været rigtigt sjovt! Med meget inspiration fra en youtube-kanal af en U.S Marine som hedder Iron Wolf samt fra de træninger som Danmarks stærkeste Troels har delt på sin Instagram, så har jeg sat en masse forskellige cirkler sammen og trænet dem i gennemsnit 4 gange om ugen, som min eneste styrketræning. Det erstatter naturligvis ikke at løfte jern helt, men jeg er alligevel overrasket over hvor godt jeg synes at det har holdt på min masse og jeg synes faktisk at jeg fået en del bedre masse på abs og pecs 🙂 Eller så ser det bare sådan ud, fordi jeg er blevet mere lean… 😉

Jeg er også begyndt at løbe regelmæssigt igen, takket være at Thomas syntes at han ville prøve det. Det har været sjovt at komme i bedre cardiovaskulær form igen, men det bliver sgu ikke en langdistance løber af mig 😀 Til gengæld kunne det være sjovt at blive god til at løbe 5 km igen, så det er jeg i fuld gang med at træne op til. For første gang i mit liv, har jeg derfor skaffet et pulsur og det synes jeg gør det at løbe lidt sjovere. Nu kan jeg på lidt lignende vis som ved styrketræning, være mere “efter mig selv” når jeg træner, faktisk måle hvad jeg laver og på bedre vis sikre progression. Mit 5 km “test” efter gennemført træningsprogram er i uge 23, så det er om to uger. Mit mål er at gennemføre distancen her på første forsøg på under 27 minutter. Derefter skal der arbejdes på at blive bedre og bedre 🙂

Selv uden et Danish Open, så synes jeg at det kunne være sjovt med et mål med min træning og derfor har jeg tænkt at efter gennemført løbeprogram, begynde at træne op til at gennemføre US Marine Physical Fitness Test. Inspiration til det har jeg fundet fra en anden youtube kanal jeg kigger på ind imellem og jeg syntes at det virkede meget sjovt! Disciplinerne er pull-ups, ab crunches og 3 mile run (cirka 4.8 km). Godkendt bliver man som kvinde i min alder hvis man klarer 1 pull-up, 60 crunches på 2 min samt løber de 4.8 km på 31 minutter og 50 sekunder, hvilket giver en samlet score på 140 points. Perfect score (hvilket er 300 points) får man hvis man som kvinde i min alder laver 8 pull-ups, 105 crunches og løber distancen på 21 minutter – hvilket er pænt hurtigt! Godkendt ville jeg få hvis jeg lavede testen allerede i dag, så naturligvis skal jeg satse på en score så tæt på de 300 points som muligt 😀

Det bliver sjovt! Jeg håber at du vil følge med! 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s